INVESTMENT BANKING

Un Crăciun mai aproape de casă

Școala pentru Elevi Deficienți de Vedere din București este una dintre puținele instituții specializate din România care oferă școlarizare și internat copiilor cu deficiențe de vedere de vârstă școlară și preșcolară din întreaga țară, pentru clasele I-VIII.

În fiecare an, aproape 200 de copii sunt înscriși la această școală și beneficiază pe lângă curiculum-ul școlii de masă, de planuri de intervenție personalizate și terapii educaționale integrate.

Școala din strada Austrului s-a remarcat mereu prin efortul cadrelor didactice de a îmbogăți programa clasică cu activități extrașcolare care ii pregătesc pe cei mici pentru o viitoare profesie.

În fiecare an, copiii alături de profesori, găzduiesc un Târg de Crăciun, de unde vizitatori pot achiziționa obiecte confecționate de elevi, eveniment urmat de serbarea anuală.

Cei mai mulți copii, aflați în internat, așteaptă cu sufletul la gura unele weekend-uri și Sărbătorile pentru că știu că vor merge acasă. Crăciunul nu face excepție și cadrele didactice pregătesc cu grijă aceste momente, știind ca unii dintre copii nu și-au mai văzut de ceva vreme părinții.

Cu ajutorul sponsorizărilor, fiecare serbare de Crăciun este transformată într-o zi magică. Iar în 2016, PCF Investment Banking a putut fi unul dintre partenerii acestei serbări.

“Ne bucurăm cu putem susține o școală care se remarcă prin atât de multe inițiative care aduc un impact pozitiv în viața celor mici. Din păcate, școlile specializate pentru copiii cu deficiențe de văz sunt din ce în ce mai rare și pentru ca cei mici să beneficieze de cele mai bune terapii integrate, părinții trebuie, de cele mai multe ori, să îi trimită departe. Când am aflat de târgul și serbarea lor de Crăciun și dorința cadrelor de a le face o surpriză copiilor, nu am putut sta deoparte și sperăm că vom putea fi ajutori ai Moșului și cu o altă ocazie”, a declarat Mihai Iordan, Managing Partner PCF Investment Banking.