EN
RO
INVESTMENT BANKING

news

bankingnews.ro

PCF Investment Banking assisted Rodbun Grup in structuring, negotiating and implementing it's new syndicated facility in amount of RON 278M

We are proud to announce the closing of our 3rd syndicated transaction this year, as PCF - Investment Banking successfully assisted Rodbun Grup in structuring, negotiating and implementing it's new syndicated facility in amount of RON 278M.

The transaction was aimed to refinance and top-up the company's current syndicated facility that was naturally reaching it's maturity - the first stage of a complex financing plan, designed to fit Rodbun's long-term growth strategy.

The new syndicate has a balanced structure of both local (CEC Bank, Banca Transilvania, Banca Romaneasca) and international (BCR, Raiffeisen Bank Romania) lenders that joined forces to support one of the main players of the Romanian agricultural market.
profit.ro

PCF Investment Banking assisted the full equity refinancing of Liebrecht & wooD Group's investment in Fashion House Outlet Militari

We are happy to announce another successfully closed transaction - the full equity refinancing of Liebrecht & wooD Group's investment in Fashion House Outlet Militari.

The transaction was financed by HYPO NOE Landesbank für Niederösterreich und Wien AG through an EUR 16.6M cross-border loan, with a tenor that extends over 30 years - an atypical structure for the current Romanian financing landscape.

We remain true to our mission of unlocking our clients' access to new, complex financing structures, tailored to both their current and future needs.
forbes.ro

Mihai Murgu, our Partner, speaks with Forbes Romania about the syndicated financing market in Romania

Mihai Murgu, our Partner, speaks in an interview for Forbes Romania about the accelerated growth of the syndicated financing market in Romania and how local companies can access and benefit from the advantages generated by this type of complex solutions.
zf.ro

PCF Investment Banking assisted Vox Property Group in financing two innovative, sustainable real-estate projects

We are happy to have exclusively assisted Vox Property Group in raising the bank financing for both Vox Technology Park and Vox Vertical Village, two unique real-estate projects with a strong focus on sustainability, green energy and innovation.
profit.ro

PCF Investment Banking advised Aaylex Group in the aquisition of the Romanian operations of the giant multinational company BRF

Mihai Iordan, Managing Partner, speaking with Profit, regarding the insights of the PCF Investment Banking M&A transaction mandate and leveraged buy-out financing arranged for the leading Romanian poultry group Aaylex, which acquired the Romanian operations of the giant multinational company BRF.
bursa.ro

PCF Investment Banking advised the Aaylex Group in the takeover of Banvit Foods Romania

PCF Investment Banking has joined the Aaylex Group in the takeover of Banvit Foods Romania, providing advice throughout the acquisition process as well as in obtaining and implementing the club financing granted by CEC Bank and EximBank.
zf.ro

Grupul Carmistin, activ în industria cărnii, ia un credit sindicalizat de 427 mil. lei (90 mil. euro)

Grupul Carmistin, care include peste 20 de com­panii active în producţia de carne de pui, porc, vită, dar şi în agricultură, a semnat o facilitate de credit sindicalizată în valoare de 427 milioane de lei (aproximativ 90 mil. euro), aranjată de un sindicat de bănci format din Banca Comercială Română în calitate de Aranjor Principal Mandatat, Agent de Documentaţie şi Agent de Garanţii şi
de Plăţi, CEC Bank în calitate de  Aranjor Principal Mandatat şi băncile participante EximBank, Intesa Sanpaolo Romania şi OTP Bank România.

Creditul va fi utilizat pentru finanţarea proiectelor de investiţii, refinanţarea creditelor bilaterale existente, precum şi pentru acoperirea nevoilor de capital de lucru.
zfcorporate.ro

PCF Investment Banking, companie de consultanţă financiară, a participat în acest an la închiderea unor tranzacţii de 200 mil.euro

PCF Investment Banking, companie locală de consultanţă financiară, a participat în acest an la închiderea unor tranzacţii cu un volum total de 200 milioane euro şi a adoptat o nouă identitate de brand. Firma, cunoscută anterior drept Professional Capital Finance, se concentrează pe proiecte de corporate finance, tranzacții sindicalizate, M&A, și private equity investments.
Compania are peste 15 ani de experiență și un volum de tranzacții de peste 1,5 miliarde de euro. Pentru a evidenția mai clar specificul firmei, PCF Investment Banking a adoptat în acest an o nouă identitate ce reflectă maturitatea companiei, gradul de complexitate al tranzacțiilor, precum și nivelul de senioritate al partenerilor.
businessmagazin.ro

BUSINESS Magazin a organizat gala CEO AWARDS, ediţia 2020 „Sfaturi pentru mine tânăr”

Evenimentul, organizat atât în mediul fizic, cu respectarea regulilor de sănătate publică, dar şi în cel virtual, a pornit de la ideea că avem nevoie de repere – mai ales în vremuri de incertitudine - şi a adus faţă în faţă reprezentanţii promoţiei de anul acesta a tinerilor manageri de top, cu top 10 CEI MAI ADMIRAŢI CEO DIN ROMÂNIA.
Pe parcursul anului, Business MAGAZIN a continuat să publice poveştile succesului în business atât în paginile revistei, cât şi prin proiectele noastre de tip anuar, iar în seara galei (29.10) am acordat 24 de premii.
wall-street.ro

Mihai Murgu: Pregătim închiderea a două tranzacții de aproximativ 150 de milioane de euro

Apetitul băncilor pentru finanțarea companiilor mari a fost unul mixt în perioada aceasta marcată de pandemia de COVID-19, conform precizărilor făcute de către Mihai Murgu, partener al companiei de consultanță financiară PCF Investment Banking, în cadrul emisiunii Wall-street 360.

”Există instituții financiare, preponderent cele cu capital de  stat, care au fost extrem de active în zona aceasta de tranzacții care nu includeau o componentă de ajutor de stat și de cealaltă parte sunt instituțiile internaționale sau chiar și băncile locale, dar cu capital privat, care au limitat destul de mult acest tip de creditare”, explică Mihai Murgu, partener PCF Investment Banking.
Apetitul băncilor pentru finanțarea companiilor mari a fost unul mixt în perioada aceasta marcată de pandemia de COVID-19, conform precizărilor făcute de către Mihai Murgu, partener al companiei de consultanță financiară PCF Investment Banking, în cadrul emisiunii Wall-street 360.
”Există instituții financiare, preponderent cele cu capital de
stat, care au fost extrem de active în zona aceasta de tranzacții care nu includeau o componentă de ajutor de stat și de cealaltă parte sunt instituțiile internaționale sau chiar și băncile locale, dar cu capital privat, care au limitat destul de mult acest tip de creditare”, explică Mihai Murgu, partener PCF Investment Banking.
ZF.ro

Care sunt rezultatele reale ale programului IMM Invest?

Care sunt rezultatele reale ale programului IMM Invest? Urmăriţi ZF Live luni, 17 august 2020, ora 12.20 cu Mihai Iordan, managing partner PCF Investment Banking, firma de consultanţă financiară pentru companii.
Care sunt rezultatele reale ale programului IMM Invest? Urmăriţi ZF Live luni, 17 august 2020, ora 12.20 cu Mihai Iordan,
managing partner PCF Investment Banking, firma de consultanţă financiară pentru companii.
PROFIt.ro

Mihai Murgu, Partener„Vrem să deblocăm accesul la structuri financiare complexe pentru antreprenori”

Obiectivul pe care ni-l propunem în prezent este acela de a debloca accesul la structuri financiare complexe, care momentan sunt apanajul companiilor multinaţionale, pentru antreprenorii români", descrie Murgu obiectivele sale, în cadrul profilui din anuarul 100 TINERI MANAGERI DE TOP.

Sunt partener în cadrul PCF Investment Banking - cea mai mare companie locală independentă de consultanţă, axată pe consultanţă financiară, cu o concentrare puternică pe servicii de corporate finance, tranzacţii sindicalizate, M&A şi private equity investments, cu un portofoliu de tranzacţii închise cu succes de peste 1,5 miliarde de euro.
Obiectivul pe care ni-l propunem în prezent este acela de a debloca accesul la structuri financiare complexe, care momentan sunt apanajul companiilor multinaţionale, pentru antreprenorii români", descrie Murgu obiectivele sale, în cadrul profilui din anuarul 100 TINERI MANAGERI DE TOP.
Sunt partener în cadrul PCF Investment Banking -
cea mai mare companie locală independentă de consultanţă, axată pe consultanţă financiară, cu o concentrare puternică pe servicii de corporate finance, tranzacţii sindicalizate, M&A şi private equity investments, cu un portofoliu de tranzacţii închise cu succes de peste 1,5 miliarde de euro.
zfcorporate.ro

Compania de consultanţă financiară PCF a intermediat tranzacţii de 85 mil.euro în 2020

Cel mai recent contract este cel prin care Liebrecht & wooD România a obţinut o finanţare de 7,5 mlioane euro de la CEC Bank pentru dezvoltarea unui al doilea centru Fashion House, în Cernica. Valoarea totală a finanţărilor obţinute pentru Liebrecht & wooD înultimii ani se ridică la 25 de milioane de euro.
Liebrecht & wooD este clientul PCF Investment Banking de doi ani şi împreună am fost parte din proiectele companiei belgiene care de 15 ani a investit peste 200 de milioane de euro în România.
PROFIt.ro

INTERVIU Mihai Iordan, despre premium în business

Mihai Iordan este Managing Partner PCF - Investment Banking, Grupul de Consultanță specializat în tranzacții mixte, finanțări structurate, atragere de capital precum și fuziuni și achiziții, ce a atras peste 7,2 miliarde de la înființare și până astăzi, fiind liderul pieței locale. Cum vedeți dumneavoastră un produs și/sau un serviciu premium în general?
Din punctul meu de vedere, premium înseamnă, în primul rând, ideea de sur mesure. Produsele sau serviciile premium sunt cele care se potrivesc perfect și care poartă ceva din semnătura clientului. Doar așa se poate obține o proporție perfectă și nu un produs puternic industrializat dedicat unei mase.
revistabiz.ro

O companie românească oferă gratuit, consultanță financiară pentru IMM-uri

Guvernul României a adoptat o serie de măsuri care au ca scop stimularea IMM-urilor și creșterea nivelului de lichiditate din piață. Pachetul adoptat se ridică la 5 miliarde de RON, având rolul de garantare a creditelor de investiții, cu obiectivul de a stimula IMM-urile si a crește nivelul de lichiditate din piață.
Astfel compania de consultanță promite să ajute IMM-urile să navigheze prin pachetul legislativ adoptat prin ordonanță de urgență și le oferă consultanță în relația cu băncile, pentru a facilita și a grăbi procesele de obținere a finanțărilor garantate de stat.
wall-street.ro

Măsuri financiare pentru companii pentru diminuarea efectelor coronavirus

Epidemia COVID-19 se dovedește a avea impact major și asupra economiei globale. Instituțiile financiare internaționale, guvernele, precum și mecanismele economice de cooperare au pregătit o serie de măsuri pentru a reduce impactul negativ pe care această pandemie îl va produce asupra economiei globale.
Professional Capital Finance, compania locală de consultanță cu finanțări obținute pentru clienții săi de peste 1,5 miliarde de euro, pune la dispoziția companiilor un set de măsuri de adoptat pe termen scurt pentru a diminua presiunea cauzată de pandemia COVID-19.
ZF.ro

MG TEC Industry, com­panie fondată de Vasile Hăşmă­şan, ia 48 mil.euro de la CEC Bank

MG TEC Industry, com­panie fondată anul trecut de antrepre­norul Vasile Hăşmă­şan, a semnat un acord cu CEC Bank pentru un credit de circa 48 milioane euro destinat finanţării construcţiei de la zero a unei fabrici de produse absorbante, uz gospodaresc si igienico-sanitare, în oraşul Dej, judeţul Cluj.
Tranzactia, intermediată de Professional Capital Finance în calitate de consultant, vizează ridicarea unor hale industriale şi achiziţionarea de utilaje, maşini şi instalaţii tehnice de productie şi laborator.
ZF.ro

Grupul din agricultură Rodbun a semnat o facilitate de credit sindicalizat de 262 de mil. de lei

Grupul de firme din agrobusiness Rodbun al antreprenorilor Daniel Muntean şi Iancu Alexandru a semnat un credit sindicalizat de 262 de milioane de lei cu Banca Comercială Română, Raiffeisen Bank, CEC Bank, Intesa Sanpaolo Bank Romania şi Banca Transilvania.

Creditul în valoare de 262 de milioane de lei a fost structurat în două facilităţi: o facilitate de credit revolving care va fi utilizată de Rodbun Grup pentru refinanţarea parţială a creditelor existente şi pentru acoperirea nevoilor de capital de lucru ale fermierilor, precum şi o facilitate de credit pe termen lung, care va fi utilizată pentru refinanţarea creditelor de investiţii existente şi pentru achiziţia şi modernizarea unei baze de procesare şi stocare de cereale.
Grupul de firme din agrobusiness Rodbun al antreprenorilor Daniel Muntean şi Iancu Alexandru a semnat un credit sindicalizat de 262 de milioane de lei cu Banca Comercială Română, Raiffeisen Bank, CEC Bank, Intesa Sanpaolo Bank Romania şi Banca Transilvania. Creditul în valoare de 262 de milioane de lei a fost structurat în două facilităţi: o facilitate de credit revolving care va fi utilizată de Rodbun Grup
pentru refinanţarea parţială a creditelor existente şi pentru acoperirea nevoilor de capital de lucru ale fermierilor, precum şi o facilitate de credit pe termen lung, care va fi utilizată pentru refinanţarea creditelor de investiţii existente şi pentru achiziţia şi modernizarea unei baze de procesare şi stocare de cereale.
wall-street.ro

CEC Bank finanteaza cu 25 de milioane de euro Grupul Aaylex, proprietarul brandului Coco Rico

CEC Bank si Grupul Aaylex, proprietarul brandului Coco Rico, au semnat un contract de finantare in valoare de 25 milioane de euro, avand ca scop refinantarea unei emisiuni de obligatiuni.
Professional Capital Finance a acordat consultanta financiara specializata Aaylex Grup in structurarea si implementarea tranzactiei, conform Agerpres.ro.
"In linie cu misiunea asumata, CEC Bank sustine cu precadere proiectele romanesti care contribuie la dezvoltarea economica, la crearea si mentinerea locurilor de munca. Grupul Aaylex este un exemplu in acest sens. Partenerul nostru detine in Buzau unul dintre cele mai moderne abatoare din sud-estul Europei, retehnologizat conform normelor Uniunii Europene.