RO
INVESTMENT BANKING

INVESTMENT  BANKING
În ultimii 15 ani, ne-am implicat activ în transformarea mediului local de afaceri și am fost martori la toate schimbările produse în piața financiară din România. Am oferit în acest timp servicii de consultanță și ne-am ghidat clienții pentru a lua cele mai potrivite decizii pentru companiile lor, ținând cont de specificul unei piețe în care, de cele mai multe ori, predictibilitatea era una redusă.

Experiența echipei noastre de consultanți și înțelegerea profundă a mediul financiar din România ne-au ajutat să avem o perspectivă de ansamblu asupra provocărilor pe care clienții noștri locali și internaționali le întâmpină în fiecare zi, într-un cadru aflat în permanentă schimbare.

Munca noastră începe prin înțelegerea tuturor elementelor fundamentale ale unui business, a nevoilor pe care le are acesta și cu identificarea partenerilor și instrumentelor financiare potrivite pentru fiecare dintre clienții noștri.

Finanțări corporative

Lucrăm aproape de client pentru a securiza cele mai potrivite metode de finanțare și susținere a eforturile sale, fie că este vorba de o noua oportunitate de investiție și dezvoltare sau obținerea de capital de lucru pentru susținerea operațiunilor companiei.

Expertiza noastră acoperă strângerea de capital prin împrumuturi sindicalizate, finanțare de noi proiecte, refinanțarea unor împrumuturi existente sau securizare de capital de creștere.

Oferim consiliere în definirea și evaluarea celor mai bune metode de finanțare a decizilor de investiție si de derulare a activitatilor operationale ale clienților noștri, o prezentare de ansamblu și predicție a performanței financiare viitoare și o abordare de la A la Z pe perioada tranzacției – de la evaluarea inițială până la închiderea tranzactiei cu partenerii financiari selecționați.

Fonduri Private
      Datorie Privată

FONDURI PRIVATE

Investițiile de capital privat de tip private equity reprezinta o formă alternativă de investiție și se referă la un set de elemente de capital care nu sunt disponibile pentru tranzactionare într-o piață publică. Spre deosebire de deținerea unor acțiuni listate, capitalul provenit din partea unor fonduri de tip private equity se referă la investiții de capital privat.

Fie că este vorba de un exit parțial și, în cazuri mai rare, de un exit total din structura de deținere a unei companii sau căutarea de fonduri și parteneri pentru noi investiții, capitalul privat de tip private equity poate fi alegere o potrivită.
    Pentru a obtine cel mai bun rezultat, consultanții noștri încep prin a evalua punctele forte ale unei companii și identificarea și profilarea investitorilor potriviți.

Echipa noastră se ocupă de întregul proces, de la evaluarea inițială, la identificarea celor mai potriviți investitori și familiarizarea acestora cu oportunitățile existente până la închiderea tranzacției.
    Creșterea de capital prin datorie privata este una dintre strategiile pe care o companie le poate adopta pentru creșterea business-ului, maximizarea unui oportunități de business nou apărute.
    Pentru managementul operațiunilor pe care compania le desfășoară, fără a avea constrâgerile care pot apărea în urma unei finanțări tradiționale din partea unei bănci comerciale.
    Bond-uri corporative

Bond-uri corporative în plasament privat sunt bond-uri pe care compania le eliberează către potențiali investitori pentru a procura capital pentru proiectele pe care vor să le deruleze. Prin plasare privată, business-urile pot strânge fondurile de care au nevoie, rămânând o companie independentă și completând împrumuturile bancare. O obligațiune privată va funcționa ca un împrumut între companie și investitor, permițând companiei să își păstreze o flexibilitate operațională ridicată. În cazul unui împrumut bancar, aceasta flexibilitate ar fi redusă de termenii și condițiile impuse de o bancă, sumele obținute ar fi mai mici, iar operațiunile companiei ar putea fi îngreunate.
    Finanțare de tip mezanin

Formă de finanțare care prezintă atribute care țin atât de forme tradiționale de îndatorare, cât și de capital și care este considerată o opțiune de finanțare tip hibrid. Finanțarea de tip mezanin este potrivită îndeosebi pentru companiile mijlocii, stabile, care sunt în căutare de fonduri care să le permită expansiunea. Acest tip de finanțare acordă o flexibilitate mare și permite proprietarilor companiei să dețina controlul companiei și al direcției strategice pe care aceasta o are, creditorii de tip mezanin fiind, de obicei, creditori pasivi.

Sell Side
      Buy Side

Mergers and acquisitions

Rolul nostru este să maximizăm exit-ul clientului nostru prin stabilirea unei strategii optime de ieșire din piață și în linie cu așteptările acestuia. Obiectivul nostru principal este protejarea intereselor clientului nostru și închiderea tranzacției la cel mai bun preț posibil. Procesul începe cu identificarea și listarea potențialilor cumpărători

și evaluarea intereselor pe care aceștia le au în fiecare segment de piață. Echipa noastră de consultanți specializați ghidează clientul pas cu pas pe parcursul întregului proces, de la faza inițială de evaluare a pieței și pregătire a documentelor până la negocierea și închiderea tranzacției.
    Ajutăm cumpărătorii să găsească cele mai potrivite scenarii și soluții de investiție. Reprezentarea unui cumpărător într-o tranzacție M&A începe cu o evaluare aprofundată a potențialei achiziții pentru stabilirea unui pret și aa unei structuri optime pentru tranzacție.
    Consultanții noștri vor fi alături de cumpărător/investitor în fiecare pas al procesului, de la diagnoza inițială și stabilirea due diligence-ului până la închiderea tranzacției.